ZELFREALISATIE

Want u is het koninkrijk

Zelfrealisatie is niks meer of minder
dan je realiseren wie of wat je werkelijk bent.

Zelfrealisatie kan je niet begrijpen, kan je niet leren of oefenen. Zelfrealisatie kan je alleen ervaren want zelfrealisatie is niet deelbaar. Zelfrealisatie is niet bedoeld voor het ego of de persoonlijkheid want zelfrealisatie verlost je van jouw ego en maakt jou universeel. Wanneer ons ego, ons waanbeeld geen kracht, aandacht of energie krijgt, verkommert het en zal het uiteindelijk geheel verdwijnen. Dat gaat meestal niet zonder slag of stoot want jouw verstand is bondgenoot van jouw ego en samen zullen die trachten jou erop te wijzen dat je niet zonder ze kunt. Ze zullen jou belagen, bedreigen, confronteren en belasten met jouw onverantwoordelijke ideeën en medestanders vinden in jouw directe omgeving.

Je kunt de ervaring van zelfrealisatie dan ook niet delen met iedereen. Je zult onbegrip en weerstand ondervinden wanneer je jouw ervaringen enthousiast tracht te delen. Jouw eigen onzekerheid en het doe maar weer normaal maken het allemaal niet gemakkelijker, maar als je volhoudt wordt je beloond met jouw ware natuur, jouw ware zelf en daarvoor ben jij hier. Ons ware zelf is, anders dan ons zelfbeeld, niet geconditioneerd, is onvoorwaardelijk. Onvoorwaardelijke liefde, vreugde, wijsheid etc. Ons ware onvoorwaardelijke zelf is onveranderlijk en niet beïnvloedbaar.

Gedraag je niet als die verloren zoon die zich schaamde om terug te keren naar de vader, naar de bron. De bron oordeelt niet en wanneer jij je realiseert wie je werkelijk bent dan ervaar jij een stille innerlijke vreugde, de vreugde van het thuis komen, de vreugde van er mogen zijn. Denk niet dat jij nu iets speciaals bent en eventjes de wereld kan verbeteren. Denk niet dat jij nu de uitverkoren meester bent die de mensheid kan gaan redden. Je bent slechts een verloren zoon of dochter en bezig met jouw tocht naar huis, naar de vader, de bron. Jij hebt jezelf buiten het paradijs geplaatst en krijgt nu de kans om terug te keren. Het is jou, na vele omwegen, gegund om terug te keren en te eten van de boom des levens. Jij hebt in jou het alchemische goud ontdekt, jij bent door medelijden wetend geworden.

Onderzoekt alle dingen en behoudt het goede!

TERUG NAAR BOVEN

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close