Het menselijk lichaam

Ons lichaam bestaat uit zo’n 33 biljoen cellen die, via een bekabeld netwerk (zenuwen) van 3 miljard maal onze lichaamslengte, met elkaar en met ons brein communiceren. Iedere cel is een uit 100 biljoen atomen bestaand compleet universum en dat alles dankzij onze aandacht. Dezelfde aandacht die ons het gebruik van pc, laptop, tablet en smartphone mogelijk maakt.

Het menselijk lichaam is een onbevlekte – perfect functionerende – bio-robot. Na een aantal jaren oefenen is deze bio-robot in staat alle primaire taken autonoom te verrichten. De geïncarneerde mens of het ware zelf kan zich ongestoord bezighouden met de geneugten van het bewuste ‘zijn’. Ongestoord bedoeld als menswaardig, vrij van onhebbelijkheden zoals een ego (echo) als plaatsvervanger van ons ware zelf.

Zintuiglijke waarnemingen berusten op reflexie, op weerkaatsing van licht, geluid en andere signalen. Mensen worden als individu geboren en beginnen rond hun derde levensjaar een eigen identiteit te ontwikkelen. Waarnemingen en ervaringen zijn altijd individuele interpretaties van de werkelijkheid. Onze idéé-entiteit (ego) is de som van identificaties met waarnemingen of ervaringen. Onze identiteit (ego) is tevens de som van talenten (apps) waarmee wij ons geïdentificeerd hebben.

Onze identiteit (ego) vormt maskers (personae) over ons ware gezicht en verduisterd ons ware zelf. Deze idéé-entiteit, deze verduistering van ons ware zelf wordt zonde genoemd. Omdat deze zonden ontmaskerd dienen te worden en dit ontmaskeren vaak vele levens kan duren, spreekt men van erfzonde. De nieuwe generatie erft het pakket zondige apps en ervaringen dat in een vorige incarnatie niet ontmaskerd is.

Wanneer een mens zich door identificatie veréénzelvigd met en bindt aan lichaam en ervaringen, dan is dat vergelijkbaar met een smartphone die van mening is – ik heb zojuist een goed gesprek gehad – of – ik heb een prachtige foto gemaakt – of ik ben zo trots op mijn apps. Maar een smartphone identificeert zich niet, een smartphone heeft geen idéé-entiteit, geen ego. Onze zelfgeschapen ID-entiteit doet ons de das om!

Je kunt de instellingen (configuratie) van jouw smartphone en apps beschouwen als de persoonlijke mening van jouw smartphone. Jouw smartphone respecteert de mening van andere smartphones omdat hij zich niet identificeert met zijn of andermans mening. Jouw smartphone is dus een goed voorbeeld van hoe jij met jouw medemensen kunt omgaan.

Identificatie met ervaringen is één, maar de identificatie met ons lichaam, met de ons ter beschikking gestelde bio-robot, is een geheel ander verhaal. Deze identificatie maakt dat wij ons zondig zijn nogmaals intensiveren en ons zelf tot bio-robot verlagen. In plaats van een lichaam te hebben, zijn wij nu dit lichaam, zijn wij tot bio-robot verworden, gekruisigd aan de materie, het vierkant van bouw.

De ontmaskering van zonden wordt ook wel verlichting genoemd. Zoals wij verlicht (lucide) kunnen dromen, kunnen wij ook ons dagbewustzijn verlichten door ons te realiseren dat wij het waarnemen zijn en niet de vermeende waarnemer. Deze waarnemer (ego) of plaatsvervanger van ons ware zelf is de oneigenlijke (zondige) idéé-entiteit. Ego = waarnemer = id-entiteit = personae = som van maskers of identificaties.

Zodra de mens zich realiseert het onvoorwaardelijke waarnemen te zijn, zodra de mens zich realiseert dat hij of zij nooit dat kan zijn wat door hem of haar waargenomen wordt, begint de ontmaskering van de vermeende waarnemer, ons ego, onze identiteit. Wij dienen alles los te laten waarmee wij ons in dit leven en in het verleden geïdentificeerd hebben. Al onze maskers dienen ontmaskerd te worden waarna de stralende ster van ons ware zelf weer kan herrijzen zoals oorspronkelijk bedoeld.

Het is letterlijk zonde dat wij, als een mening hebbende smartphone, God privatiseren en ons ware zelf reduceren tot ego. Waarom geloven wij een kikker te zijn in plaats van een prins? Waarom laten we ons door die kikker tiranniseren en smijten we, net als in het sprookje, die kikker niet gewoon tegen de muur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close