Hoe oud ben jij nu?

Hoe oud ben jij of wat is jouw leeftijd zijn twee vragen die ogenschijnlijk overeenkomen maar in werkelijkheid twee totaal verschillende vragen behelzen. Op de vraag: “Hoe oud ben jij?” is eigenlijk maar één antwoord mogelijk namelijk: “IK BEN tijdloos altijd NU!”

De tweede vraag: “Wat is jouw leeftijd?” geeft ons aanzienlijk meer speelruimte.
Met jouw leeftijd wordt normaal gesproken de leeftijd van jouw lichaam bedoeld. De tijd die verstreken is vanaf de geboorte van jouw lichaam tot op de dag van vandaag en dat afgerond in hele jaren. Maar dat wat jij denkt te zijn, dat waartegen jij ‘ik’ zegt bestond nog niet toen jij geboren werd en bestaat ook niet als jij slaapt.

Dat wat jij denkt te zijn bestaat ook niet wanneer jij in coma bent of in andere vormen van bewusteloosheid verkeert. Tijdens de eerste drie jaren van jouw huidige ‘leef-tijd’ en tijdens de vele uren van jouw slaaptoestand bestaat jouw ‘ik’, jouw ego niet. De plaatsvervanger van jouw ware zelf is, afhankelijk van jouw aantal uren nachtrust, 1/4 tot 1/3 van jouw ‘leven’ afwezig. Jouw ‘ik’ bestaat hooguit ¾ van jouw leef-tijd.

Wanneer jouw lichaam zestig jaar geleden geboren is dan besta jij hooguit 45 jaar.
Aangezien de meeste mensen meer dan zes uur slapen, is hun ego navenant jonger.
Jouw ego is niet de som van al jouw slechte eigenschappen, jouw ego is de som van al jouw eigenschappen. Alles waarmee jij je geïdentificeerd hebt vormt een gedachtebeeld waarin jij steevast gelooft.
Jij bent gaan geloven dat jij dat bent wat jij waarneemt.

Dit gedachtebeeld, deze geloofsovertuiging, deze waanvoorstelling (jouw ego) voorkomt dat jij beseft wie jij werkelijk bent. Jouw ego vraagt voortdurend aandacht en wordt telkens wanneer jij ‘ik’ denkt of zegt voorzien van de laatste update van ‘ik ben’. Om deze update uit te kunnen voeren moet je beschikken over jouw specifieke wachtwoord en toch is dit wachtwoord voor iedereen hetzelfde namelijk ‘ik’.

Besef je, dat je jouw waan in stand houdt, telkens wanneer je ‘ik’ denkt of zegt.
Besef je, dat jouw leef-tijd niets zegt over hoe oud jij werkelijk bent.
Besef je nu, dat je nooit iets kunt zijn wat alleen een deel van jouw leven bestaat.

Je bent ‘s nachts bewusteloos maar je bestaat wel degelijk en dat kan alleen indien jij waargenomen wordt. Bewust of onbewust, wie of wat neemt jou waar als je slaapt?
Jouw ware zelf nam jou in jouw eerste drie levensjaren waar.
Jouw ware zelf neemt jou waar als je slaapt of anderszins bewusteloos bent.

Jouw ware zelf neemt ook waar als je wakker bent of droomt, alleen dan doet jouw ego alsof het waarneemt.
In werkelijkheid is jouw ego slechts de zelfbedachte waarnemer of plaatsvervanger van jouw ware zelf.

Op de vraag: “Hoe oud ben jij?” is dan ook maar één antwoord mogelijk namelijk: “IK BEN tijdloos altijd NU!” Elk ander antwoord is een door jouw ego verzonnen pertinente leugen, tenzij de vraagsteller wil weten hoe oud jouw lichaam is, of hoelang jij geslapen hebt. Vindt je ook niet dat het tijd wordt om wakker te worden?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close