Wie ben jij werkelijk?

Wanneer mensen zich aan elkaar voorstellen dan noemen ze daarbij allerlei eigenschappen die betrekking hebben op hun lichaam, zoals naam, leeftijd, woonadres, lengte en gewicht. Het eventuele beroep dat zij uitoefenen of hun gezinssituatie zeggen al meer over wie of wat zij doen, maar is nog steeds geen sluitend antwoord op de vraag: “Wie ben jij?”

In het vorige artikel “Bestaat God?” wordt al aangegeven dat wij geschapen zijn naar beeld en gelijkenis van God en geïncarneerd als fractals van God. Wij zijn fractals bewustzijn, wij zijn geest en hebben, met dank aan de ziel, een lichaam. Wij zijn dat wat waarneemt en niet dat waarmee waargenomen wordt of dat wat waargenomen wordt!

Het juiste antwoord op de vraag: “Wie ben jij?” zou kunnen luiden: “Ik ben het waarnemen van ons beide en in deze zijn wij één.” God ziet alles en wanneer God alles ziet dan ziet God ook wat ik zie. Wanneer God alles ziet dan ziet God ook wat jij ziet en dat betekend: “Wanneer wij elkaar aankijken, kijkt God zichzelf aan!”

Rond ons derde levensjaar zijn wij ons gaan identificeren met ons lichaam en zijn wij gaan geloven ons lichaam en de daarbij behorende ervaringen te zijn. Maar wij hebben een lichaam en wij hebben eigenschappen en ervaringen. Dat wat je hebt kun je nooit zijn! Dat wat wij werkelijk zijn, ons ware zelf zit verscholen achter ons ego, een image van ons, een imitatie of plaatsvervanger van ons ware zelf.

Wij zijn een fractal van het grote waarnemen dat al het bestaande waarneemt.
Wij zijn de godsvonk of Jod waarmee het scheppende woord gesproken wordt.
Wij zijn de Alfa en de Omega van de schepping. Wij zijn het bewustzijn waarin,
waardoor en waarmee al het gemanifesteerde zichtbaar en herkenbaar gemaakt is.

Al het geschapene is voorwaardelijk en wordt dankzij de aandacht van het onvoorwaardelijke bewustzijn waargenomen. Geen voorwaardelijkheid, geen ding kan bestaan zonder waargenomen te worden. Wij zijn het waarnemen der dingen en wij zijn de aandacht waarmee de dingen waargenomen worden!

En nu blijven geloof, hoop en liefde, deze drie, maar de meeste van deze is de liefde.
Wij zijn bewustzijn (geest) aandacht (ziel) waarnemen (lichaam), deze drie,
maar de meeste van deze is het onvoorwaardelijke bewustzijn
waaruit alles ontstaat en waarin alles te zijner tijd terugkeert.

Onvoorwaardelijk is de sleutel en het antwoord op de vraag: “Wie ben jij?”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close