Primaire polariteit of God tegenover Lilith

God, het onvoorwaardelijke licht (positief),
schiep zijn tegendeel Lilith, de onvoorwaardelijke duisternis (negatief),
om zichzelf in het daartussen bevindende openbaringsveld te kunnen ervaren.
Dit is de eerste scheppingstriade of primaire triniteit.

Je kunt dit elke dag ervaren wanneer je bij het invallen van de duisternis in een verlichte kamer door het raam naar buiten kijkt. Naarmate het donkerder wordt neemt de helderheid van jouw spiegelbeeld toe. Door Lilith kan God zichzelf ervaren, zoals jij, door de toenemende duisternis, het steeds duidelijker wordende spiegelbeeld van jouw lichaam ervaart!

Het (ons) openbaringsveld is viervoudige en bestaat uit beweging (aarde), temperatuur (water), communicatie (lucht) en zicht (vuur), de vier aggregaatstoestanden van materie (niet paterie). Deze primaire triniteit plus de vier elementen van het openbaringsveld vormen de bekende zevendeling van regenboog, dagen van de week, toonladder, alchemische processen, chakra’s etc.

Het overwegend mannelijke monotheïsme privatiseerde god en polariseerde Adam en Eva. Het werd nu mannelijke positief en vrouwelijke negatief. Adam en Eva privatiseerden vervolgens hun goddelijke kern, hun ware zelf door zich te identificeren met hun naaktheid.

Adam en Eva doen dat overigens nog steeds en realiseren zich niet dat ze, door zich te identificeren met hun lichaam, hun ware zelf verlagen tot ego, hun goddelijke kern ervaren als bio-robot.

Ons lichaam is een autonoom functionerende bio-robot maar wij zijn het daarin geïncarneerde onvoorwaardelijke bewustzijn. Wij gedragen ons als bio-robotten omdat wij ons met ons lichaam identificeren. De wereld wordt zodoende geregeerd door bio-robotten en niet door mensen.

Géén ‘normaal’ mens komt toch op het idéé om te geloven dat ie z’n smartphone of z’n auto is. Hoe komt het dan dat vrijwel alle ‘normale’ mensen denken dat ze hun lichaam zijn, dat ze iets zijn dat door hun zelf wordt waargenomen. Dat is toch absurd! Je kunt toch nooit dat zijn, wat door jou waargenomen wordt. Het is toch vanzelfsprekend, dat jij niet dat bent wat jij ziet, hoort, ruikt, proeft, voelt of anderszins ervaart.

Wij mensen zijn zonder uitzondering als onvoorwaardelijk bewustzijn geïncarneerd en geboren. Maar ergens zijn we collectief gaan geloven dat we ons lichaam en de daarbij behorende ervaringen zijn. Dat is zoiets als een smartphone die beweert een goed gesprek gehad of een mooie foto gemaakt te hebben. Maar jouw smartphone identificeert zich niet en heeft derhalve geen identiteit, geen ID-entiteit.

Jouw rotsvaste geloof in jouw ID-entiteit maakt dat jij jouw Lilith beschouwt als jouw ware zelf. Jij gelooft dat jij jouw spiegelbeeld bent terwijl daar zelfs jouw oren op de verkeerde plaats zitten. Kijk maar eens goed in de spiegel. Ben jij dat wat je ziet of ben jij dat wat kijkt? Eén van die twee moet de echte zijn en bedenk: “Niets kan bestaan zonder waargenomen te worden!”

Lilith maakt het mogelijk om jezelf te ervaren maar dat wat jij ervaart is niet bedoeld om je ermee te identificeren. Als identiteit ben je slaaf, ben je een voortdurend problemen creërende bio-robot. De vrije wil schenkt ons de keuze tussen vrij of slaaf, tussen mens of bio-robot. Lilith toont ons onze naaktheid maar wij moeten het wel zelf realiseren.

Zelfrealisatie is het moment waarop jij ervaart een mens en geen bio-robot te zijn!
Zelfrealisatie is, met dank aan Lilith, het herkennen en ervaren van jouw ware zelf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close