De tien geboden

De mens is, naar beeld en gelijkenis, als bewustzijn geschapen en in een bio-robot geïncarneerd. De mens beschikt over een privé menselijk lichaam (bio-robot), een uniek waarnemingsvoertuig. De mens beschikt tevens over een vrije wil die het mogelijk maakt interpretaties te waarderen en zich eventueel met interpretaties te identificeren.

Zodra de mens zich identificeert, zich vereenzelvigt met het waarnemingsvoertuig of de daarmee verbonden interpretaties van ervaringen, ontstaat een gedachtebeeld, een waan, ons ego. De mens denkt dan het lichaam te zijn. De mens gelooft dan de interpretaties van ervaringen te zijn. Wij ‘hebben’ een lichaam en maken daarmee ervaringen maar wij ‘zijn’ het waarnemen ervan!

Mensen hebben een lichaam (bio-robot). Mensen incarneren, bio-robotten worden geboren. Mensen zijn gecreëerd of geschapen, ego’s zijn bedacht of verzonnen. Mensen nemen waar, ego’s zijn verzonnen waarnemers, plaatsvervangers. Mensen zijn waar, ego’s zijn waan!

De tien geboden

  1. Mensen hoef je niet te vertellen dat polytheïsme niet bestaat.
  2. Mensen hoef je niet uit te leggen waarom je geen beelden moet vereren.
  3. Mensen misbruiken vanzelfsprekend Gods naam niet.
  4. Mensen vieren en herdenken de schepping.
  5. Mensen eerbiedigen hun ouders automatisch.
  6. Mensen moorden niet.
  7. Mensen plegen geen overspel.
  8. Mensen begaan geen diefstal.
  9. Mensen leggen geen valse getuigenis af.
  10. Mensen zijn niet hebzuchtig of jaloers op andermans vermogen.

Waarom dan toch die tien regels als het voor normale mensen zo vanzelfsprekend is.

Heel eenvoudig: “Ego’s of bio-robotten behoeven zulke regels om er op aarde geen al te grote puinhoop van te maken.” De machten die doen alsof ze het hier voor het zeggen hebben, verzwijgen al duizenden jaren de waarheid over wie of wat wij werkelijk zijn.

Geen mens haalt het in zijn of haar hoofd om Gods enige waarnemer op aarde te spelen. Zoiets kan alleen een ego verzinnen en geloven en bovendien andere ego’s of bio-robotten wijsmaken.

Zodra de mensheid ontdekt het bewustzijn, de aandacht en het waarnemen der dingen te zijn. Zodra de mensheid ontdekt dat ze zichzelf gevangen houden door te geloven, een ego te zijn. Zodra de mensheid ontdekt dat ze een lichaam hebben maar niet zijn. Zodra de mensheid zich bewust wordt ‘mens’ te zijn en geen bio-robot, geen ego. Zal de mensheid zonder deze tien geboden het paradijs op aarde ervaren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close