Onbevlekte ontvangenis

Onbevlekte ontvangenis is in vele religies een heikel thema dat graag omzeild wordt. Ontvangenis betreft gewoon het bevruchten van een vrouwelijke eicel en niemand zal bestrijden dat daarvoor een mannelijke zaadcel wel handig is. Maria was dus onbevlekt zwanger! Maria en Josef waren Essenen, een voorchristelijke geloofsgemeenschap die nog de ware betekenis van bevlekken, zondigen, gezond, heel en heilig kenden.

Gezond zijn is zonder zonden zijn.
Gezond zijn is onbevlekt, heel of heilig zijn.
Essenen leefden werkelijk gezond!

Maria’s onbevlekt zwanger worden staat geheel los van haar latere bevalling. Zoals ieder normaal kind werd Jezus zonder zonden (ego) ‘onbevlekt’ geboren. Het al of niet bevlekt zijn betreft hier uitsluitend het zwanger worden en niet de bevalling of de baby. Door het scheppen van ons ego zondigen wij, bevlekken wij onze ziel en worden ongezond. Zondigen of bevlekken betreft het praktiseren van mentale zelfbevrediging.

Wij zijn geest,
(onvoorwaardelijk bewustzijn)
hebben een eeuwige ziel en
(energie of geconditioneerd bewustzijn)
beschikken over een tijdelijk lichaam!
(materie of geconditioneerde energie)

Maar kun je onbevlekt gemeenschap hebben? De geest incarneert in deze wereld maar is niet van deze wereld. Wij zijn geest, wij zijn niet van deze wereld, maar de vrije wil schenkt ons de mogelijkheid ons te identificeren met deze materiële wereld. Als programmeerbare energetische chip bevat onze ziel een privé pakket apps dat telkens geüpdatet wordt wanneer wij ‘ik’ denken of zeggen en daarbij de meest recente versie van dat wat wij als onszelf ervaren uploaden.

Wanneer wij ons met ons lichaam en onze ervaringen identificeren, creëren wij een identiteit (ID-entiteit), bevlekken onze ziel en belasten onze ziel met zonden. Dat is destijds met Adam en Eva begonnen. Zij namen een hapje van een verboden vrucht en begonnen zich door identificatie te ‘realiseren’, creëerden hun eigen identiteit, werden vervolgens zondig (bevlekt) bevonden en uit het paradijs gekieperd.

De drang in de mens om zich persoonlijk bewust te worden blijkt niet zonder gevolg. God lijkt het niet op prijs te stellen wanneer de mens zich ontwikkelt, maar is dat wel ontwikkeling, is hier wel sprake van bewustwording? Bewustzijn is het goddelijke ‘ware zelf’ in de mens en wanneer de mens dit door identificatie privatiseert, wordt het ‘ware zelf’ bevlekt en de ziel zondig.

Een hapje uit het Apple beeldmerk suggereert de menselijke drang om alles in de eigen hand te willen hebben ook al zorgt dat ervoor dat we het paradijselijke moeten verlaten. Jouw ware zelf is het waarnemen van alles! Echter wanneer jij jezelf herkent als jouw lichaam en jouw ervaringen dan bevlekt deze identificatie jouw ziel en jouw ware zelf is nu voor jou een ding geworden, een gedachtebeeld, jouw ego.

Een vrouw, bevrijdt van deze waan, is waarlijk onbevlekt. Alléén in deze egoloze toestand kan sprake zijn van onbevlekte ontvangenis. Het nageslacht zelf komt altijd onbevlekt ter wereld. Maar zo rond het derde levensjaar gaan wij ons identificeren. Door deze identificatie verruilen wij individualiteit voor identiteit (ID-entiteit).

Wij privatiseren het goddelijke in ons en
dat is de ware betekenis van bevlekken!

Onbevlekte ontvangenis is geen onnatuurlijke of bovennatuurlijke klus. Zodra een mensenpaar, ontdaan van ego geslachtsgemeenschap heeft dan is hier sprake van onbevlekte ontvangenis. Ons ego veroorzaakt problemen en verlies van gezondheid. Wil je gezond zijn of zondigen, aan jou de vrije keus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close