Ware liefde

Jouw ware zelf is liefde!
Jouw ware zelf is in deze wereld maar niet van deze wereld.

In veel heilige boeken is sprake van oerbewoners van de planeet aarde en een soort Goden die zich verenigden met deze bewoners. Daaruit ontstonden de verschillende mensenrassen. Onze voorouders zouden dus uit een soort hybride levensvorm zijn ontstaan – deels menselijk en deels goddelijk.

Ook is in veel heilige boeken sprake van volkeren die in deze wereld, maar niet van deze wereld zijn. Het ligt voor de hand om het oerbewonersdeel aards te noemen, terwijl het goddelijke deel hemels, buitenaards en niet van deze wereld genoemd kan worden. Maar hoe zit het dan met onze huidige hybriditeit? Zijn wij menselijk, goddelijk of beide?

Zijn wij het misschien die weliswaar in deze wereld leven, maar toch niet van deze wereld zijn? Ons lichaam is klip en klaar opgebouwd uit de elementen, het materiaal van deze wereld, maar hoe zit dat met ziel en geest. De ziel is de energetische intermediair die communicatie tussen geest (software) en lichaam (hardware) mogelijk maakt.

De geest is gemanifesteerde bewustzijn dat zich hier drievoudig als quintessence der viervoudig gematerialiseerde elementen openbaart. De geest is en blijft goddelijk, is in deze wereld actief maar is niet van deze wereld, bestaat niet uit materie, is geen ding. De geest of bewustzijn is dat wat waarneemt en zonder waarnemen kan niets bestaan.

Maar het waarnemen is niet van deze wereld, het waarnemen is en blijft goddelijk. Kenmerkend voor al het goddelijke is de onvoorwaardelijkheid en onze wereld is een wereld van voorwaarden, een wereld met eigenschappen. Bewustzijn is van oorsprong onvoorwaardelijk tenzij het zich identificeert met voorwaardelijkheid.

Wanneer bewustzijn geprivatiseerd wordt, wanneer wij ons identificeren met ons lichaam of met onze ervaringen, dan binden wij dat, wat niet van deze wereld is, aan deze wereld. Dan bevlekken wij het onbevlekte, maken het onvoorwaardelijke voorwaardelijk, programmeren onze ziel met desinformatie en de noodzaak tot herstel.

Het besef – in deze wereld maar niet van deze wereld te zijn – wordt ons elke dag getoond. Dringt het in dit leven niet tot ons door dan worden ons – dankzij reïncarnatie – talloze nieuwe mogelijkheden geschonken. Dat is ware liefde, dat is jouw ware zelf!

Wil je weten hoe gemanifesteerde bewustzijn
zich drievoudig als quintessence der viervoudig
gematerialiseerde elementen openbaart.

https://vergetenlicht.wordpress.com/smartphone-verlichting/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close