Nothing really matters

Velen van ons herinneren zich bij het lezen van de woorden “Nothing really matters” aan Freddie Mercury en Queen’s rockopera “Bohemian Rhapsody”. En velen van ons zullen deze woorden begrijpen als “Niets is werkelijk belangrijk”. Maar klopt dat, is niets belangrijk en is dit de enig juiste vertaling, de meest correcte interpretatie?

De titel van mijn vorige artikel luidde “Heden en verleden” maar had eigenlijk “Heden 0 verleden” moeten heten. Puriteinen onder ons vermoeden nu waarschijnlijk dan hier een kleine o hoort te staan en geen spatie, maar er staat helemaal geen letter o, hier staat het cijfer 0. Het heden bevat zero verleden! Wanneer je mijn vorige artikel begrepen hebt, dan weet je nu dat in het nu geen oud zeer zit.

En zit er toch nog verleden in jouw heden dan wordt het tijd om te streven naar 0 verleden.

Terug naar onze veel te jong gestorven Freddie Mercury en “Géén ding bestaat echt” ofwel de enig juiste interpretatie van “Nothing really matters”. Niets materieels berust op waarheid, al ons zogenaamd gematerialiseerde is illusoir! Later in dit artikel gaat het zelfs nog een stapje verder met Samsara en Maya, het grote misverstand.

Ons verstand (geest of software) maakt gebruik van onze hersenen (lichaam of hardware) en dat wat wij als denken ervaren is niets meer of minder dan de elektromagnetische activiteit (ziel of energie) die door ons wordt waargenomen. Onze hersenen regelen de meeste zaken zonder ons bemoeien en zolang wij ons niet met allerlei taken (apps) bemoeien loopt alles op rolletjes (de juiste rol wordt door de passende applicatie uitgevoerd). Denken, verstand, gedachten en alle overige en onbewuste hersenfuncties worden door ons waargenomen maar zijn lichaamsfuncties.

Wij zijn in deze wereld (ons lichaam) als bewustzijn geïncarneerd, maar wij zijn niet gemaakt van de stof van deze wereld. Ons lichaam, deze autonome individuele bio-robot (onze tempel) staat ons tijdens onze huidige incarnatie ter beschikking. Wij bezitten niets, wij nemen tijdelijk bezit waar! Waarnemen is altijd nu, waarnemen is altijd in het heden en de waarheid kent geen verleden tijd.

Ons verstand interpreteert dat wat waargenomen wordt op basis van het vergelijken met bestaande informatie. Ons verstand is uiterst beperkt en kan niks aanvangen met onbekende gegevens, met nu. Ons verstand kan ook niet zoveel met ervaringen omdat ervaringen zo ontzettend individueel zijn. Ervaringen kan je niet delen en ons verstand wil delen, wil zich kenbaar maken en schept daarvoor eenvoudig deelbare begrippen.

Wij denken elkaar te verstaan wanneer wij geloven elkaar te begrijpen. Maar hoe kunnen wij elkaar verstaan wanneer wij onszelf niet eens begrijpen, wanneer wij niet eens weten hoe wij zelf tikken. Zolang wij denken iets te bezitten, begrijpen wij niet hoe wij werkelijk functioneren! “Nothing really matters”, het nu bevat geen herinnering, het heden 0 verleden. Het woord herinneren – her (nogmaals) inneren (downloaden) – zegt in deze genoeg, allemaal oud zeer.

Wij zijn het waarnemen in deze wereld maar wij zijn niet van deze wereld en als zodanig kunnen wij ook niets bezitten dat tot deze wereld behoort. Alle lichamelijke sensaties en ervaringen behoren de wereld van Samsara, de wereld van de illusie, van Maya. Wij zijn hier het tijdloze waarnemen! Wij zijn onvoorwaardelijk en nemen zonder betrokkenheid de conditioneringen van Maya waar.

De vrije wil stelt ons in staat om ons met Maya te identificeren waardoor wij onszelf ervaren als onderdeel van Maya, als deelgenoot van Samsara, het rad van geboorte en dood. Alléén door jouw herinneringen ben je gebonden en niet in staat om het nu te ervaren.

Niemands verstand kan iets begrijpen dat alléén ervaren kan worden zonder verstand. Probeer het niet te begrijpen, stop met studeren, stop met oefenen, stop met het willen bereiken of begrijpen. Allemaal omwegen, allemaal afleiding van het enig ware nu.

Zoekt en gij zult vinden! ONZIN!

Stop met zoeken, je kunt het nu niet vinden, het nu is altijd hier.
Je kunt jouw ware zelf niet vinden,
jouw ware zelf is altijd hier en nu.
Nothing really matters, ook jij niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close