In cognito ego est

“In cognito ego est” bevat de complete inhoud van mijn website
Karavanserais “De herberg waar zoekers vinden!”

GEEST Onze vader die in de hemel zijt,

Geest is universele bewustheid en als bewustzijn manifest. Geest is eeuwig en onveranderlijk. Manifestatie is alleen mogelijk door bewustheid. Bewustheid maakt het mogelijk dat iets vorm aannemen en behouden kan. Het universum is bewustzijn waarvan minder dan 1 procent gemanifesteerd is. Minder dan 1 procent van het universum is voor ons waar-neem-baar, minder dan 1 procent is manifest, geconditioneerd, geprogrammeerd of gematerialiseerd. De rest is geest! Wij hebben een ziel en een lichaam maar wij zijn geest. Wij zijn bewustheid. Wij zijn bewustzijn.

ZIEL Uw naam worde geheiligd.

Ziel is manifeste energie, is geprogrammeerd of geconditioneerd bewustzijn. De ziel is de som van persoonlijke eigenschappen of talenten. De ziel vormt de verbinding tussen geest en lichaam. De ziel is programmeerbaar en verantwoordelijk voor karma. De ziel is vergelijkbaar met een BIOS chip in onze computer. De ziel is ook tijdelijk en noodzakelijk om incarneren mogelijk te maken. Wij hebben een ziel maar wij zijn bewustzijn, wij nemen waar.

LICHAAM Uw koninkrijk kome.

Lichaam is materie, is geprogrammeerde of geconditioneerde energie. Het lichaam bestaat voor ruim 99% uit lege ruimte. Het lichaam is het voertuig van geest en ziel. Het lichaam is het gereedschap waarmee op aarde ervaren kan worden. Het lichaam is éénmalig en onschuldig. Wij hebben een lichaam maar wij zijn het waarnemen van ons eigen lichaam, onze ziel, onze gedachten, onze gevoelens en alles om ons heen.

INCARNEREN Uw wil geschiede, op aarde zoals in de hemel.

Incarneren, in carne, in het vlees, in de stof, materialiseren, manifesteren. Allemaal termen die betrekking hebben op de geest die zich middels de ziel verbindt met het lichaam, het vlees, in carne. Dit incarneren is een mogelijkheid voor de geest om iets te ervaren dat zonder lichaam niet mogelijk is. De geest is eeuwig en onveranderlijk en alleen de illusoire stof (Samsara) maakt veranderende ervaringen mogelijk.

KARMA Geef ons heden ons dagelijks brood.

Karma is de wet van oorzaak en gevolg en wij zijn het zelf die karma veroorzaken door onze identiicatie met Samsara. Wij creëren karma door vrijwillige onbewuste aanpassingen aan onze ziel en moeten deze zelfgecreëerde zonden ook weer zelf ongedaan maken. Wij kunnen niemand verantwoordelijk maken voor deze wetmatigheden en zullen nu of in een toekomstig leven (waarvan de omstandigheden onbekend zijn) aan de slag moeten, wakker moeten worden of ons zelf moeten realiseren.

EGO Vergeef ons onze zonden, gelijk ook wij vergeven onze schuldenaren.

De persoonlijke interpretatie van en de mogelijke identificatie met deze waarnemingen creëert dat wat wij ego noemen. Ons ego is een persoonsgebonden gedachtebeeld dat reageert op ons programmeer-commando ‘ik’. Zodra wij ‘ik’ (ik ben, ik heb, ik doe enz.) denken of zeggen programmeren wij dit gedachtebeeld met de hieraan gekoppelde intentie.

ZONDE Leid ons niet in verzoeking,

Zonde is niet het overtreden van verkeersregels of het spijbelen van school, zonde is het creëren en in stand houden van een waanbeeld. Een waanbeeld dat het gevolg is van een wijd verbreid misverstand. Wij zijn niet de doener en veronderstellen dat jij de doener bent creëert een bindend waanbeeld. Bindend aan de wereld van Samsara, de wereld van de illusie en dat is zonde!

REÏNCARNEREN maar verlos ons van de boze.

Reïncarneren is geen straf. Reïncarneren is het gevolg van een misverstand. Misverstand ofwel ons verstand heeft het mis verstaan, ons verstand heeft het verkeerd begrepen. Ongeacht de gedane ervaringen is er slechts de noodzaak tot herhaling, tot reïncarnatie wanneer er sprake is van identificatie. Identificatie met de interpretatie van de ervaringen. Zonder identificatie geen ego, zonder identificatie geen doener en zonder identificatie geen reïncarnatie.

ZELFREALISATIE Want u is het koninkrijk

Zelfrealisatie is niks meer of minder dan het je realiseren van wat je werkelijk bent. Zelfrealisatie kan je niet begrijpen, kan je niet leren of oefenen. Zelfrealisatie kan je alleen ervaren want zelfrealisatie is niet deelbaar. Zelfrealisatie is niet bedoeld voor het ego of de persoonlijkheid want zelfrealisatie verlost je van jouw ego en maakt jou universeel.

VERLICHTING en de macht

Verlichting of zelfrealisatie ontstaat zodra wij onze aandacht verleggen van image of ego naar ons ware zelf. Ons ware zelf is altijd en overal aanwezig ook als wij het, door de verduistering van ons zelfbeeld, niet gewaar worden. Verlichting of zelfrealisatie is het door eigen toedoen verlost worden van de waan van doener, de waan van gescheidenheid, van tweeheid of veelheid in plaats van éénheid. Jij bent verlicht alleen weet je dat niet.

VERLOSSING en de heerlijkheid

Wij verlossen onze ziel van de waan en verlossen onszelf van karma! Zijn er nog dingen die je bezig houden dan is nu het moment om die even los te laten en het jezelf te gunnen om even verlost te zijn. Mis jij jouw sores? Komt er nog wat bovendrijven? Gewoon liggen laten, even geen aandacht voor dat wat best een kwartiertje wachten kan. Hoe voelt dat? Mis je iets? Heb je het gevoel dat je iets tekort komt? Je bent nu verlost van jouw waan!

WARE ZELF in eeuwigheid. Amen.

Wanneer je jouw ballast zonder morren naast je neer kunt leggen en niet direct de behoefte hebt om je met allerlei gedachten bezig te houden. Wanneer jij je realiseert dat elke ervaring slechts een ervaring is en jij degene bent die deze al dan niet aangename ervaringen waarneemt en niet bent. Dan wens ik jou veel inzicht, wijsheid en succes met jouw zelfrealisatie!

“In cognito ego est” ISBN: 9783754921722

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close