Op de schouders van de meester

Mensen zijn de enige wezens op aarde die een voortdurend veranderende versie van zichzelf kunnen dromen en daarbij ook nog geloven dat ze deze droom zijn, in plaats van zich te realiseren dat ze het waarnemen van deze droomtoestand zijn! Mensen zijn als camera’s wier waarnemen door het objectief mogelijk gemaakt wordt. Helaas is dit objectief voorzien van individuele voorzetlenzen. Identificatie met de interpretatie van dit vervormde beeld staat zelfrealisatie in de weg!

Wij worden ons en onze omgeving gewaar in Samsara of Maya en dit gewaarworden komt 100% overeen met onze gewaarwording tijdens het dromen. Alles wat wij waarnemen inclusief ons lichaam, onze zintuigen, onze gevoelens en onze gedachten is gemanifesteerd Goddelijk bewustzijn.

Goddelijk bewustzijn dat voor ons vorm aangenomen heeft om ons de weg te wijzen. Niets kan vorm aannemen of behouden zonder bewustzijn en bewustzijn is altijd Goddelijk! Wanneer jij in jouw woonkamer staat dan ben je omringd door vormen inclusief jouw lichaam, jouw zintuigen, jouw gevoelens en jouw gedachten.

Jouw lichaam, zintuigen, gevoelens en gedachten behoren tot de door jou waargenomen vormen of manifestaties. Jij bent dat wat waarneemt maar je bent die vormen, dat lichaam, die zintuigen, die gevoelens en die gedachten niet. Jij bent het waarnemen van dat alles, jij bent geen ding, geen zelfstandig naamwoord, jij bent geen object, jij bent het waarnemen puur!

Wij zijn permanent bezig om ons zelf gewaar te worden. Alles wat wij doen is ondergeschikt aan deze bezigheid. Wij doen vreselijk veel moeite om het gedachtebeeld van ons zelf (ego) in stand te houden. Wij besteden dus heel veel tijd en energie om iets (ego) in stand te houden dat niet bestaat.
Wij zijn ons zelf zonder enige moeite permanent gewaar als wij ons waanbeeld (ego, echo, identificatie) loslaten. Laat jouw illusie los en je bent vrij! Jouw ego is illusoir niet jouw droom, Samsara of Maya.
Wat een mysterie en tegelijk toch zo eenvoudig!

Je bent geen ding, geen object, geen zelfstandig naamwoord. Je bent waarnemen puur! De rest is Samsara of Maya! Mens realiseer je dat verlicht zijn je geboorterecht is! Realiseer je dat jij jouw geboorterecht verkwanseld hebt in ruil voor jouw dans om jouw gouden ego kalf.

Je hebt als Esau met Jacob jouw recht op één zijn met God geruild voor een ego-identiteit. Je kunt God niet los van jezelf ervaren! God los van jezelf ervaren betekent dat jij verlost van God bent en dat kan niet. Pas wanneer jij verlost bent van jezelf ervaar je God. God en jouw ware zelf zijn één!

“Op de schouders van de meester” ISBN: 9783748500964

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close