Waarnemen zonder waarnemer

Ons ware zelf is onsterfelijk! Ons ware zelf kent vele namen! Ons ware zelf is onveranderlijk! De geboorte van jouw lichaam maakte jouw moeder tot moeder. Jouw ware zelf is ongeveer een ½ jaar eerder geïncarneerd. Drie jaar later heb jij jouw ware zelf geprivatiseerd.

Jij hebt, door identificatie, een plaatsvervangend ware zelf geschapen. Deze virtuele waarnemer ben jij gaan beschouwen als jezelf! Deze plaatsvervangend waarnemer noem jij “IK”! Dit “EGO” masker overschaduwt jouw ware zelf! Om jouw ware zelf weer te ervaren dien jij jouw waarnemer te transcenderen! Hoe dat werkt, wordt verklaard in “Waarnemen zonder waarnemer”.

Soms duurt het een tijd voordat het muntje valt, je iets onder de knie hebt, je het door hebt en jouw jarenlange studeren beloond wordt met: “Nu snap ik het!” Elke student behoort aan het einde van de studie te ervaren dat na jarenlang buffelen elke moeilijkheid eenvoudig blijkt te zijn.

Tussen de twee tekeningen op pagina 6 en 7 ligt ongeveer 40 jaar. De eerste is met passer en liniaal getekend, terwijl de tweede met behulp van een tekstverwerkingsprogramma op mijn pc vervaardigd is. In beide tekeningen is sprake van een driedeling, de triniteit geest, ziel en lichaam of vader, zoon en heilige geest.
De symboliek van eenheid, dualiteit, triniteit, vierkant van bouw, pentagram, Merkaba, zevendeling, octaaf, enneagram etc. is hier herkenbaar. De vraag die mij destijds fascineerde was niet: “Wat is de zin van mijn bestaan?” maar “Stel dat ik God zou zijn en een schepping wilde beginnen, wat zouden dan de grondbeginselen zijn?”.

Zo ontstonden allereerst verschillende tekeningen (waarvan een aantal in dit boek bij “Metatron Matrix Mandala’s pag. 117) en later een aantal driedimensionale modellen op basis van Platonische lichamen en Pythagorese verhoudingen. De grondregels voor een schepping betreffen polariteit, harmonie en beweging of bewustzijn, energie en materie.

Het gaat te ver dit hier uitgebreid toe te lichten, maar het verschafte mij een steeds groeiend aantal inzichten (zie “Scheppingsmathematiek” pag. 107). In de loop der jaren heb ik, naast een drietal boekjes een hele reeks artikelen vervaardigd. Recentelijk besefte ik dat het mogelijk is om verlichting helder te verklaren.
Daarmee begint “Waarnemen zonder waarnemer”. De “Zelfrealisatietest” pag. 93 getiteld “Metatron Matrix Methode” is bedoeld om je te realiseren wie of wat je werkelijk bent en dat er geen waarnemer bestaat. Kortom, je hebt nu mijn 40 jaar ontdekken in vogelvlucht in jouw handen en ik hoop dat jij er wijzer van wordt!

“Waarnemen zonder waarnemer” ISBN: 9783753101705

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close