Vedische Haiku’s

Betreft 1324 Vedische begrippen, als Haiku vers.

Wie ben jij, waar kom jij vandaan, waar ben jij als je bewusteloos bent of slaapt, waar ga jij naartoe als jouw ‘lijden’ over is en jouw lichaam tot stof wederkeert? Wij zijn onvoorwaardelijk bewustzijn dat gebruik maakt van geest (manifest bewustzijn of software), ziel (geconditioneerd bewustzijn of energie) en lichaam (geconditioneerde energie, materie of hardware). Hoe kunnen wij, na deze valpartij, opstaan en als licht, als bewustzijn onze terugkeer bewerkstelligen?

Christina von Dreien schreef: “Ga de straat op, stop ergens en kijk bewust naar mensen. Telkens als ik dat doe, denk ik: Petje af, respect dat je hier op aarde bent, dat je in dit systeem zit. Respect voor je moed om aan dit spel mee te doen – terwijl je wist hoe diep je vergeten zou worden. Moge het licht je altijd volgen en je omringen. Herinner je weer dat je het bestaan zelf bent, was en altijd zult zijn. Jij bent het licht, het leven, het bestaan. Vergeet niet dat één “NEE” genoeg is om het hele systeem te veranderen. Onthoud altijd dat dit niet de eerste keer is dat de mensheid in slavernij is. In werkelijkheid, is het de tweede keer. In ons diepste geheugen weten we wat we nu moeten doen. Laat het in je en om je heen gebeuren.”

Rabbi David A. Cooper schreef in “God is een werkwoord”: “Stel je voor dat je een nauwkeurig bepaalde hoeveelheid vloeibaar goud in een mal wil gieten om zodoende een schitterend kunstwerk te vervaardigen. Dit kunstwerk zal, zodra het gereed is, een magisch licht uitstralen dat de hele wereld doordringt en het hoogste bewustzijn laat ontstaan dat in de schepping mogelijk is. Maar terwijl je het goud in de mal giet, gebeurt er iets verschrikkelijks: de mal breekt en veel druppels goud lekken eruit en zweven weg. De enige manier waarop dit kunstwerk alsnog voltooid kan worden is het bijeenbrengen van het ontbrekende goud en het repareren van de mal. Het goud zweeft overal en alleen met de hulp van velen is het mogelijk al het goud weer te verzamelen. Het goud symboliseert het licht van het goddelijke bewustzijn en elk atoom een vonk heilige aandacht. Als ze allemaal bijeengebracht worden op één plaats – niet een stoffelijk plaats maar symbolisch, in het midden van de schepping – zouden alle vonken samen het volmaakte bewustzijn uitstralen”.

De stelling “Cogito ergo sum”, “Ik neem waar, dus ik besta” (René Descartes 1596-1650) heeft de monotheïstische mens vervangen door “In cognito ego est”, “Mijn ego neemt waar, dus ik besta”.

Pierre Teilhard de Chardin (1881-1955) schreef: “Daags, nadat het ons gelukt is om de wind, de golven, de getijden en de zwaartekracht te beheersen, zullen we de energieën van liefde aan ons ondergeschikt maken en dan zal de mens voor de tweede maal in zijn geschiedenis het vuur ontdekt hebben.”

Christina von Dreien schreef: “Wanneer wij allen de energie van liefde in ons ontketenen, zal de mensheid voor de tweede maal in haar geschiedenis het vuur hebben ontdekt. Het vuur van de liefde zal zich door alle mensen verspreiden, zodat alle systemen van deze wereld een aanpassing door de liefde zullen ondergaan. Liefde is de alles doordringende kracht der natuur en daarom de kracht van ons allen.“

Dertig minuten luisteren naar God met hulp van ‘Vedische Haiku’s’.
Oefening om te leren luisteren naar God, jouw innerlijke stem.
Zoek een plaats waar je tenminste een half uur niet gestoord wordt.

1 Denk tien minuten aan hartverwarmende zaken.
2 Lucht tien minuten (luidkeels of fluisterend) jouw hart bij God.
3 Sla nu een willekeurige Haiku op.
4 Lees deze en laat de betekenis tot je doordringen.
5 Blijf de resterende tijd rustig en oplettend zitten.

Doe deze oefening gedurende drie maanden dagelijks.
Noteer elke dag direct na afloop alle indrukken in een dagboek.
Noteer ook wanneer er sprake is van contact met jouw innerlijke stem.

Doe na afloop van drie maanden deze oefening naar behoefte en
blijf luisteren naar jouw innerlijke stem,
blijf daardoor in contact met God, jouw ware zelf.

“Vedische Haiku’s” ISBN: 9783754921753

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close